Рецитаторска

  Рецитаторска секција окупља ученике од првог до четвртог разреда наше школе. Посебно се истакла прошле школске године учешћем и наградама на такмичењима у рецитовању, а заједно са музичком секцијом организовала је музичко-поетско вече посвећено Алекси Шантићу. Чланови рецитаторске секције организовали су и учествовали на два хуманитарна концерта, обиљежили су тридесет година постојања Источне Илиџе, Дан Сарајевско-романијског корпуса, учествовали на школским приредбама поводом Дана сјећања и обиљежавања школске славе, а ове школске године учествовали су на вечери просвјетних радника и промоцији књиге Марије Бузанчић, ученице наше школе.

  У досадашњем раду посебно се истакла Елена Остојић која је добила награду на школском и Регионалном такмичењу, те је нашу школу представљала на Републичком такмичењу.

  Рецитовање (декламовање) је умјетнички начин изражавања чији је циљ експресивно преношење мисаоно-емоционалних садржаја текста. Изражајним казивањем стихова и прозних текстова, ученици његују љепоту нашег говора и језика.

 

Секцију води професор Слађана Босиљчић Брајовић.