Ученик генерације 2022/2023.

Ученик генерације 2022/2023.

У години када школа слави 30 година рада, у години када смо сви мало дубље у размишљањима о трагу који остаје иза генерација и генерација, може се рећи да је наша свијест бистрија о значају сваког појединачног имена које остаје записано и истакнуто. Ове године, међу осталим ученицима генерације, као тридесети биће записан наш Михајло Голијанин.

Радосни смо што је то мјесто у години прославе заузео баш Михајло, који осим успјеха у школи доноси и неку посебну ведрину и испуњеност живота. Честитамо Михајлу и желимо му да настави да буде онакакв каквим га знамо и да му свака сљедећа година буде као празнична у којој је препознат.
Михајло Голијанин је рођен  18. јануара 2004. године у Касиндолу. Основну школу ,,Свети Сава" завршио је као вуковац и ученик генерације, а упоредо и Основну музичку школу, смјер гитара, такође као вуковац. Током основног и средњошколског образовања учествовао је на бројним регионалним и републичким такмичењима из математике, физике и информатике, на којима је остваривао значајне резултате. Ове године ће нашу школу представљати на Државном такмичењу из информатике. Осим школи, Михајло је посвећен и ваннаставним активностима. Већ 10 година је члан фудбалског клуба ,,Славија" а завршио је и курс енглеског језика (ниво Ц1) у језичком центру ,,Кембриџ".